Koronavírus- csecsemők és gyermekek 

2020.09.18

Soha nem látott egészségügyi válság, számos szakértő és gyermekorvos, például Dr. Sergio Negre mesél nekünk az új koronavírusról, annak csecsemőkre és gyermekekre gyakorolt ​​hatásáról, a követendő óvintézkedésekről, valamint az anyák és apukák rendelkezésére álló eszközökről a tünetek gyors felismeréséhez. 

Az elmúlt hetekben egyre több szó esik ismét a korona vírusról, annak megállíthatatlan terjedéséről a világban és Magyarországon is.

A gyermekeket érintő esetek egyelőre nagyon ritkák, azok is csak enyhébb tüneteket mutatnak a COVID-19 diagnózisán belül. Az új koronavírustörzs okozta betegség ismert, az újabb kutatások arra intenek bennünket, hogy a csecsemők és gyermekek körében is várható a pozitív esetek fokozatos növekedése.

A tünetek nagyon változatosak lehetnek: az enyhe feslőlégúti tünetek mellett járhat köhögéssel, torokfájással, ritkábban légzési nehézséggel, lázzal vagy anélkül, valamint a súlyos esetben tüdőgyulladással.

Az enyhébb tünetek általában nem specifikus tüneteket mutatnak, mint például láz, köhögés, orrfolyás, torokfájás, fejfájás; izomfájdalom, légzési nehézség vagy kiszáradás nélkül.

Amikor a betegség az alsó légutakat is érinti, a köhögés nyilvánvalóbb, légzési nehézség és felgyorsult légzés társul. Súlyosabb esetekben az oxigéncsere csökken, nehézlégzés lép fel, melynek jelei a nyögés, a mellizmok erőteljes működése, táplálkozási képtelenség, a tudatállapot változása és a légzés intenzív gyorsulása.

A COVID-19 fertőzésben nincs specifikus kezelés, ezért elengedhetetlen az orvos és az egészségügyi intézmények ajánlásainak betartása ezzel kapcsolatban.

Hogyan segít a Liip Smart Monitor a koronavírus kezelésében?

A Liip Smart Monitor a világ első intelligens karkötője, amely segíti a szülőket a csecsemő ellátásaában.

Nemrégiben a világ legjobb gyermekbiztonsági termékének választották.

A kórház által tesztelt technológia segítségével a Liip a pulzus, az oxigén és a hőmérséklet elemzésével megbízhatóan és valós időben érzékeli a csecsemő jólétében és egészségében szerepet játszó létfontosságú jeleket.

A Liip Care nevű alkalmazás , amely ingyenesen letölthető okostelefonra vagy táblagépre, lehetővé teszi a szülők számára, hogy információkat rögzítsenek, értelmezzenek és tároljanak, és figyelmeztetéseket kapjanak, amennyiben változás áll be a baba állapotában. 

A Liip Smart Monitor csecsemőknél a COVID-19 vírus által érintett létfontosságú jelek, mint pl. az oxigénszint, a pulzus és a hőmérséklet észlelésével a leghasznosabb eszköz a szülők számára, mely segít a megfigyelésben és azonnal jelez, ha valamilyen változás állt be a gyermek állapotában, ezzel egy erős biztonságérzetet nyújtva. 

A Liip biztosítja a felhasználók számára a Connected Care Platform alkalmazást számítógépeken és táblagépeken történő használatra, amely a karkötő által összegyűjtött adatokat és értesítéseket tárolja, hogy részletes grafikában jelenítsék meg őket, amelyek a gyermekorvos számára megjeleníthetők. Ez az információ példátlan távgyógyászati ​​eszközt biztosít az orvosi közösség számára a diagnózisok felgyorsítására, valamint az ellátás és a nyomon követés javítására.

Ma a világon 5 emberből 3 visel figyelő karkötőt: Apple Watch, FitBit, Garmin ... karkötők, amelyek mérik a pulzusszámot és a mozgást, tájékoztatnak minket olyan triviális dolgokról, mint például a megtett lépések  a lépcsők száma, akár arról hogyan alszunk.

A Liip Smart Monitor egy csecsemőkre szakosodott megfigyelő karkötő, amely sokkal kifinomultabb és fejlettebb, mint bármelyik felnőtteknek szóló okos óra. A vér oxigénszintjének, az egyén pulzusának és hőmérsékletének megbízható ismerete átfogó információkat nyújt a szülőknek a csecsemő légzéséről , alvásáról vagy kényelméről.

Dr. Sergio Negre Policarpo, PhD

A gyermek gasztroenterológiai és táplálkozási osztály vezetője. UPIQ. Quironsalud Valencia Kórház. Valencia. Spanyolország. I + D hordható Inteligentes SL (WISL).

I + D Európai Alvásgondozó Intézet.

Egyetemi tanár. Valenciai Katolikus Egyetem - UCV. Valencia. Spanyolország.